//////
You are here: Home > Potrawy z grzybów > PIECZARKI NA DWA SPOSOBY

PIECZARKI NA DWA SPOSOBY

Pieczarki „Ali” 60 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg czosnku, 10 dkg ketchupu, 5 dkg orzechów włoskich bez łupin, sól i curry do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć. Czosnek podzielić na cząstki, obrać, sparzyć wrzącą wodą, podsmażyć, do­dać do pieczarek, doprawić do smaku, polać ketchupem, posypać sparzonymi, obranymi ze skórki i startymi orzechami.Podawać z ryżem i zieloną sałatą. Pieczarki „Anna Maria”1/2 kg pieczarek, tłuszcz, 1/2 kg makaronu ugotowanego, 100 ml mleka, 2 jaja, 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz i curry do smakuPieczarki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z makaronem, doprawić do smaku, zalać mlekiem wymieszanym z jajami i przyprawami, posypać startym serem, zapiec.Podawać z surówkami.

Leave a Reply

error: Content is protected !!