//////
You are here: Home > Potrawy z grzybów > RÓŻNE PODPRAWY

RÓŻNE PODPRAWY

Podprawa ze śmietanki i żółtek. 2 żółtka, 150 ml śmietanki.Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, oddzielić żółtka od bia­łek. Żółtka wymieszać ze śmietaną. Rozprowadzić niewielką ilością zagotowanej zupy. Potem połączyć z pozostałą zupą, nic gotowć. Podprawa z ‚mąki i śmietany.150 mł śmietany, 2-3 dkg mąki pszennej.Śmietanę wymieszać z mąką, zalać niewielką ilością zagotowanej zupy, szybko mieszając trzepaczką. Potem połączyć śmietanę z po­zostałą zupą, zagotować. Podprawa z mąki ziemniaczanej 3 dkg mąki ziemniaczanej, 1,5 1 płynu, woda.Mąkę wymieszać z małą ilością zimnej wody, wlewać powoli do gorącego płynu szybko mieszając, zagotować. Podprawa z żółtek. 2 żółtka.Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, oddzielić żółtka od białek. Źółtka’rozetrzeć, wymieszać z małą ilością gorącej zupy. Potem i połączyć z pozostałą zupą, szybko mieszając trzepaczką, nie gotować.

Leave a Reply

error: Content is protected !!